Zandmandala Nijmegen

Momenteel trekt een groep monniken van het Gaden Jangtse-klooster in Zuid-India door Nederland om hier op verschillende plaatsen zandmandala's te maken en lamadansen te houden. Hierbij een dagboekje van hoe in de eerste locatie, Nijmegen, een en ander verloopt. Vooral bedoeld zodat de andere locaties van onze ervaringen kunnen leren, maar voor andere geïnteresseerden is het ook wel leuk om te lezen. Wil je de mandala of lamadansen op andere locaties zien, kijk dan op www.lamadans.nl.

Friday, October 21, 2005

Oss: Lamadansen

De verschillende dansoptredens in andere steden verlopen voorspoedig. Ik hoor niets dan goede berichten: de bezoekersaantallen zijn goed en het publiek is enthousiast. In Doetinchem was de hele zaal zelfs uitverkocht!

Ik ben ook heel benieuwd hoe het er op 2 november in Nijmegen uit zal zien. Ik hoop maandagavond wat foto's van het optreden in Oss op deze weblog te kunnen publiceren, zodat iedereen alvast kan zien hoe mooi deze dansen zijn. Als je meer wilt weten over aanstaande dansoptredens, raadpleeg dan de website www.lamadans.nl. Kaarten zijn altijd nog te krijgen op de avond zelf.

Hierbij een bericht van Marina, die vertelt hoe het lamadansoptreden in Breda verlopen is:

Vanmiddag hebben de monniken hun lamadansen uitgevoerd in Breda. Het optreden was geweldig en zeer bijzonder. De mensen die ik gesproken heb waren enthousiast en vonden het optreden uniek. (Zo'n kans krijg je niet vaak, was een reactie.) Het werd gehouden in de Antoniuskathededraal, waar akoestiek en geluid zeer goed waren en door de ramen een prachtig zonlicht kwam. We werden heel goed ondersteund door de beheerder en consorten. Verder hebben we geweldige hulp gehad van de man en buurman van Patricia, mijn buren en Karel. Leuk hoe alles bij elkaar komt om een mooie middag te organiseren. Als je er over nadenkt hoeveel mensen er direct en indirect betrokken zijn bij deze toer - prachtig. Caroline ook bedankt voor de duidelijke, heldere begeleiding.

In de voorverkoop hadden we zo'n 70 kaarten verkocht en aan de kassa hebben we er nog eens 104 verkocht. Met aftrek van de kosten (moet de rekening van de kerk nog krijgen) schat ik dat we ruim 2500 euro aan opbrengsten hebben!

Nog een leuk verhaal: Tenzin-Ma gaat vaak mee met de monniken ter ondersteuning van de artikelenverkoop, maar in Breda was ze er niet bij. Opeens kwam er echter een andere Tibetaanse aan de zaal, vroeg of ze de monnikengedag mocht zeggen, waarop ik natuurlijk 'ja' antwoordde. Ze ging naar de monniken toe en na een praatje begon ze te helpen met de verkoop, waardoor die uitstekend verliep.

Dat was het. Nu ga ik relaxen - moe maar voldaan.

Marina

Hierbij de foto's uit Oss:
(er volgen nog meer foto's!)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home